

Dle výzkumu mají jahody největší antioxidační účinek z veškerého ovoce. Po nich následují švestky, pomeranče a hroznové víno. Jahody jsou bohaté na rozpustnou rostlinnou vlákninu. Jahody působí diureticky (zvyšují produkci moči) a díky svému alkalizujícímu účinku podporují vylučování kyseliny močové. Díky svým schopnostem neutralizovat účinky volných radikálů jsou jahody efektivním prostředkem pro prevenci a léčbě arteriosklerózy. Do svého jídelníčku by je měli zařadit lidé, kteří prodělali infarkt myokardu, nebo mají anginu pectoris, poruchy prokrvení mozku, či ischemickou chorobu dolních končetin.
Složení : Jahody 50,57%, cukr 48%, kyselina citronová E330, přírodní barvivo (šťáva z černé mrkve), příchuť, *KONZERVANT E223.
Nutriční hodnoty ve 100g : Energie 1491kj/352 kcal, Tuky 0g - z toho nasycené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 80,3g - z toho cukry 79,1g, Bílkovina 4,3g, Sůl 48,8mg.
Země původu: Thajsko
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotách do 20°C
Mohlo by vás také zajímat