

Sušené švestky díky pektinu a látce, která urychluje pohyby střev, mají projímavý účinek. Na rozdíl od nerozpustné vlákniny v otrubách, rozpustná vláknina švestek zklidňuje a chrání střevní stěny. Vláknina v sušených švestkách snižuje hladinu cholesterolu v krvi, a to jak u laboratorních zvířat, tak u lidí. Pravidelná konzumace švestek je – vzhledem k obsahu vlákniny – vhodná i jako prevence karcinomu tlustého střeva. Švestky jsou mírně diuretické, pročišťují a detoxikují. Díky extrémně nízkému obsahu proteinů, tuků a sodíku jsou vhodné při arterioskleróze, vysoké hladině kyseliny močové, dně, degenerativních onemocněních kloubů (revmatu a artróze) a nemocech jater (chronické hepatitidě, cirhóze atd.). Při všech těchto diagnózách se doporučuje ráno sníst několik (6 až 12) sušených švestek.
Složení : Švestky 99,8%, konzervant E202 0,1%, slunečnicový olej 0,1%.
Nutriční hodnoty ve 100g : Energie 931kj/221 kcal, Tuky 0,1g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 45g z toho cukry 44,9g, Bílkovina 2g, Sůl 25mg.
Pozor: Švestky jsou vypeckované, ale mohou obsahovat zlomky nebo celé pecky.
Země původu: Chile
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotách do 20°C
Mohlo by vás také zajímat